Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 Δείτε την λίστα των φωτογραφιών ανα νήσι κάνοντας κλικ εδώ.

ΚΑΣΟΣ

        Τυροκομικά προϊόντα

Η Κάσος, παρά το πετρώδες και άγονο του εδάφους της, έχει μακρά παράδοση ποιμενικής ζωής και παραγωγής εκλεκτών τυροκομικών προϊόντων.

Χρησιμοποιώντας τις πατροπαράδοτες μεθόδους τυροκομικής οι βοσκοί της Κάσου παράγουν μέσα στις ποιμενικές κατοικίες τους (τα «μητάτα»), τυρί, βούτυρο, μυζήθρα, «σιτάκα» και άλλα.

Παλαιότερα τα προϊόντα αυτά προορίζονταν για την ντόπια κατανάλωση και κάποιες ποσότητες στέλλονταν στους ξενιτεμένους Κασιώτες ως εκλεκτό έδεσμα από την πατρίδα. Σήμερα η κτηνοτροφία στην Κάσο γίνεται σε πιο οργανωμένη μορφή και τα τυροκομικά προϊόντα, που έχουν ήδη γίνει γνωστά για την ποιότητά τους, εξάγονται σε άλλα νησιά και σε αστικά κέντρα.

 HyperLink


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 - 2024. 26/10/2024 2:45 πμ

Σχεδιασμός ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Yλοποίηση: ΡΟΔΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.